Puheenjohtajan mietteitä

Pian on kulunut puoli vuotta Oulussa pidetystä vuosikokouksesta. Alkukuukaudet puheenjohtajana ovat olleet varsin kiireisiä. On ollut paljon kokouksia ja tapaamisia. Junamatkoista Jyväskylästä Helsinkiin on tullut suorastaan tapa. Tehtävän hoitoa on auttanut se, että takana on jo neljä vuotta hallitustyöskentelyä ja se, että tutustuin yhdistyksen 10-vuotiseen toimintaan kirjoittaessani pienen historiikin juhlakokoukseen. Tärkeimpänä apuna työssäni on ollut hyvä ja toimiva hallitus, jossa jokainen jäsen on ottanut kannettavakseen vastuun omasta tehtävästään.

Yhteeveto kerhojen viime vuoden toiminnasta osoitti, että aktiivisuus ja osallistuminen on lisääntynyt koko maan alueella. Kerhoja on tällä hetkellä 14, ja toiveena on, että uusia perustettaisiin. Monen suuren kaupungin alueella ei vielä ole seniorikerhoa, joka kokoaisi yhteen entisiä prolaisia. Kerhojen toiminta on vapaamuotoista, kunkin alueen resurssien ja  mieltymysten mukaan.

Ammattiliitto Pro Senioreille tärkeitä tavoitteita toiminnan alkuajoista lähtien ovat olleet mm. eläkeläisten verotuksen oikeudenmukaistaminen ja eläkeindeksin korjaaminen. Näiden  tavoitteiden saavuttamiseen olemme pyrkineet yhteistyössä Eläkkeensaajat ry:n (EKL) kanssa, jonka yhteisöjäsen olemme. EKL:n kautta meillä on myös linkki eläkeliittojen yhteisjärjestö EETUun. Yhteinen kannanotto on tehty mm. eläkeläisköyhyyden helpottamiseksi.

Näiden ”suurten”, kaikille eläkeläisille tärkeiden asioiden eteenpäin vienti on varsin hidasta, koska lopulliset, usein lainsäädäntöön liittyvät päätökset tehdään Arkadian mäellä ja ne vaativat monien tahojen hyväksymisen. Maamme hallitusta johtaa tällä hetkellä monelle Pro Seniorille tuttu mies, Antti Rinne. Hän oli mukana silloin, kun tehtiin päätös yhdistyksemme perustamisesta. Hän on siis ”osasyyllinen” siihen, että me olemme olemassa.

Toivotan kaikille senioreille hyvää syksyä. Pitäkää yhteyttä. Yritetään viedä parhaamme mukaan asioita eteenpäin.

Leena Uusitalo